A Predictive Index Viselkedési Felmérés™ megkapta az European Federation of Psychologists’ Associations (EFPA) tanúsítványát

A Predictive Index Viselkedési Felmérés™ abban segíti az ügyfeleit, hogy meghatározhassák alkalmazottaik ösztönös hajtóerejét és betekintést kaphassanak az emberek szükségleteibe, például a viselkedés, motiválás és a fejlődés területén. Ez a tudás abban segíti az ügyfeleket, hogy hatékonyabban tudjanak toborozni, megtartani és fejleszteni embereket és ez által sikeresebbé válhassanak, illetve fejleszthessék annak megértését, hogy egy csapaton belül hogyan valósul meg a kommunikáció és az együttműködés.

A PI Viselkedési Felmérés alapja – és fejlesztője – a tudomány. Mint a Predictive Index szerződött partnere, a Predictive Advantage képviselői büszkén jelenthetjük, hogy a The Predictive Index Viselkedési Felmérés™ megkapta a DNV-GL független lektorainak tanúsítványát, akik meghatározott szabványok szerinti kockázatelemzést és kezelést végeznek számos iparágban.

Ez a nemzetközi akkreditáló testület vizsgálta meg a felmérés Norvég és Svéd verziójának a Pszichológusok Egyesületeinek Európai Szövetsége (EFPA) Test Review Model által meghatározott szabványok szerinti megfelelőségét. A vizsgálat során megállapították, hogy a PI Viselkedési Felmérés megfelel a szigorú követelményeknek.

Az EFPA azért fejlesztette ki a Test Review Model-t, hogy egy szigorú, standardizált képet kapjon egy pszichológiai felmérési eszközről és ez által a felhasználók megalapozott döntéseket tudjanak hozni a felmérés használatával kapcsolatban.

A PI Viselkedési Felmérés egyike azon kevés felméréseknek, amik rendelkeznek ezzel a nemzetközileg akkreditált tanúsítvánnyal. Ez biztonságot nyújt a szervezeteknek, hogy a Viselkedési Felmérés használatával egy olyan eszközt használnak, ami megfelel az EFPA vezető pszichológusai által felállított követelményrendszernek.

Michael Kirk-Jensen, a Predictive Index szerződött partnere, a Predictico egyik vezetője szerint, „A tanúsítvány versenyelőny számunkra. Nekünk már nem csak egy modern, felhasználó barát felmérésünk van, hanem bizonyítottan az egyik legjobb minőségű is.”

A PI Viselkedési Felmérés vizsgálatának nagy része magát a felmérést vizsgálta. Eredetileg angol nyelven kezdték el használni, aztán 70 további nyelven is elérhetővé vált, az egyébként geográfiai, származási, politikai, vallási és minden egyéb területen független eszköz.

Az EFPA Test Review Model nem csak magát a felmérést vizsgálta. Minden kitöltőnek be kellett nyújtania a teljes értékelési rendszerre kiterjedő dokumentációt, beleértve az értékelések kinézetét, az ügyfelek hozzáférhetőségét a számukra fontos tartalomhoz, és a felméréshez társított képzéseket is. Az értékelésnél figyelembe vették továbbá a fordítások folyamatát, az adminisztrációra fordítandó időt és az ügyfelek költségeinek mértékét is.

Az elvégzett elemzések megmutatták, hogy a svéd és norvég fordítás hasonló pszichometriai tulajdonságokkal rendelkezik, mint az eredeti angol megfelelőjük. Ez pontosan megmutatja, hogy ezt a rendszert a globális munkaerő piacra tervezték, nem csak az angol anyanyelvű országoknak.

A Svéd és Norvég Predictive Index Viselkedési Felmérés DNV-GL tanúsítványa három évre szól, de a Predictive Index minden évben közli az elvégzett frissítéseket a DNV-GL vállalattal.

Habár a Predictive Index már számos alkalommal lett független szakértők által felmérve a múltban, a DNV-GL felmérése messze a legalaposabb, legátfogóbb és technikailag a legszigorúbb felülvizsgálta volt. E minősítés megszerzése érdekében a PI kutatói több, mint 600 órát töltöttek dokumentumok begyűjtésével, elemzések futtatásával és beadványok elkészítésével.

A DNV-GL független szakértőinek értékelése megmutatja, hogy a felmérés megfelel az EFPA szigorú validálási, megbízhatósági, egyenlőségi és a minőségi szigorú követelményeinek. Ez egy jó példa arra, hogy a The Predictive Index elkötelezett, hogy ügyfelei számára folyamatos fejlessze meglévő eszközeit.